dinsdag 28 januari 2014

Recept: bananenbrood met pecannoten



Ik was al heel lang van plan om een keer bananenbrood te maken maar het kwam er nooit van. (of ik had toch een ander idee wat ik van mezelf toch echt eerst moest maken voordat ik  het bananenbrood ging maken.) Maar goed, Hier is ie dan, bananenbrood met pecannoten. De smaak is heerlijk, het is erg voedzaam en het is ideaal als ontbijt of als tussendoortje. Als je het goed luchtdicht verpakt met aluminiumfolie kan je het ongeveer een dag of 5 bewaren dus zo heb je elke school/werkdag  een lekker ontbijt of tussendoortje!


Ingrediënten:
3 bananen
3 eieren
3 eetlepels kokosbloesem suiker
1 eetlepel kaneel
200 gram amandelmeel
1 eetlepel wijnsteen bakpoeder
100 gram pecannoten + wat extra voor de topping
snuf zout

Bereiding
- Meng de bananen en de eieren in de keukenmachine tot een glad geheel.
- Voeg de kokosbloesemsuiker, kaneel, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder en een snufje zout toe en meng dit in de keukenmachine tot er een plakkerig deeg ontstaat.
- Voeg de pecannoten toe en meng dit in de keukenmachine op de laagste stand zodat er grof gehakte pecannoten in het deeg zitten.
- Vet de cakevorm in met kokosolie of olijfolie
- Verdeel het deeg gelijkmatig in de cakevorm en strooi er nog wat grof gehakte pecannoten over.
- Bak het bananenbrood ongeveer 40 minuten in de oven op 175 graden. Om te controleren of het goed gaar is kan je met een satéprikker midden in het bananenbrood prikken, als er geen deeg aan blijft plakken is het bananenbrood gaar!

Eetsmakelijk!

Liefs, Daphne


Geen opmerkingen:

Een reactie posten