donderdag 27 februari 2014

The Raw Creamy Chocolate Pie!


Afgelopen maandag was mijn beste vriendinnetje Sarah jarig. Spontaan besloot ik de dag ervoor om een taart te bakken als verassing. Ik had geen specifieke ingrediƫnten in huis gehaald dus het was even improviseren met wat ik in huis had. Het resultaat is overigens erg goed gelukt en het werd een heerlijke chocoladetaart! Iedereen vond het erg lekker en ze konden bijna niet geloven dat de taart naast heel erg lekker ook nog eens supergezond is! De taart zit vol met rauwe cacao en zit boordevol antioxidanten, de noten geven je ook nog eens een echte energie boost en bevatten veel gezonde vetten, vitamines en mineralen. Gecombineerd met de romige smaak van koffie en banaan is dit de perfecte combinatie!



Ingrediƫnten:
Voor de bodem:
200 gram walnoten
200 gram dadels
4 eetlepels rauwe cacao
1 eetlepel kokosolie

Voor de bovenste cream laag:
400 gram cashewnoten
1 banaan
1 kopje koffie
3 eetlepels rauwe honing
3 eetlepels kokosbloesem suiker
4 eetlepels rauwe cacao
Snufje kaneel
60 gram cacao nibs

Bereidingswijze: (gebruik een springvorm van 24 cm)

1.       Mix de walnoten zo fijn mogelijk in de keukenmachine. 
2.       Voeg de dadels erbij en mix dit in de keukenmachine tot het goed vermalen is met de walnoten.
3.       Voeg de rauwe cacao en de kokosolie toe en mix tot een beetje een plakkerig geheel. 
4.       Voeg nu het geheel in de springvorm, verdeel het goed en druk het goed aan in de bodem zodat er een glad oppervlak ontstaat.
5.       Zet de springvorm even in de koelkast en ga verder met de bovenste cream laag.
6.       Zorg dat de keukenmachine even afgewassen is voordat je verder gaat.
7.       Mix de cashewnoten zo fijn mogelijk in de keukenmachine.
8.       Voeg nu de banaan, koffie, honing, kokosbloesemsuiker, cacao en kaneel toe en mix dit tot een glad en beetje ‘creamy’ geheel.
9.       Voeg als laatst de cacao nibs toe en meng dit goed door.
10.   Verdeel het in de springvorm en strijk de bovenkant goed glad.
11.   Je kan eventueel nog wat kokos of cacao nibs als topping toevoegen.
12.   Zet de taart nu minimaal een uur in de koelkast en de taart is klaar om op te smullen!

Eetsmakelijk!


Liefs, Daphne 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten